Rijnstate Arnhem

Het implementeren van een verpleegkundige-app heeft een complex en multidisciplinair karakter. O.a. privacy, ICT, functioneel beheer en alle klinische afdelingen moeten samen afspraken maken om tot een gestroomlijnde implementatie te komen. Het is bijvoorbeeld niet vanzelfsprekend dat er een smartphone beschikbaar is voor alle gebruikers. Daarnaast vereist een succesvolle implementatie een grote aanpassingsbereidheid van de verpleegkundigen.

Tijdens het project in het Rijnstate ziekenhuis wordt begeleiding bij de implementatie van de verpleegkundige app geboden. Dit takenpakket omvat onder andere de aanschaf van smartphones tot het regelen van de in beheer name van zowel de smartphones als de app.

Het implementeren van een verpleegkundige app in een ziekenhuis biedt verschillende voordelen die de efficiëntie, communicatie en patiëntenzorg kunnen verbeteren. Deze app biedt een geïntegreerde en gebruiksvriendelijke oplossing voor verpleegkundigen, waardoor ze effectiever kunnen werken en betere resultaten kunnen behalen, zoals: werkdrukverlichting en tijdsbesparing, verbetering van het werkproces, veiligheid van het werkproces en medicatieregistratie, en efficiëntie en veiligheid van medicatiecontrole.