Rijnstate Elst

Rijnstate, een groot ziekenhuis met meer dan 700 ziekenhuisbedden, bestaat uit verschillende locaties. Rijnstate Velp en een deel van Rijnstate Arnhem-Zuid hebben recentelijk hun deuren gesloten, waarbij de poliklinieken grotendeels zijn verhuisd naar de nieuwe locatie, Rijnstate Elst. Voor deze nieuwe locatie is het natuurlijk van belang om toekomstbestendig te bouwen en te beschikken over alle benodigde ICT-middelen en infrastructuur om voorbereid te zijn op verdere digitalisering.

Sinds 2020 is Buitenhuis Advies nauw betrokken geweest bij het opzetten van het ICT programmamanagement voor Rijnstate Elst. We hebben actief meegedacht over de interne organisatie van de ICT-afdeling en waardevol advies gegeven over diverse ICT-aspecten. Onze betrokkenheid omvatte onder andere de implementatie van een nieuw netwerk, de inrichting van nieuwe werkplekken, narrowcasting en het gebruik van aanmeldzuilen. Daarnaast hebben we ook geadviseerd over telefonie- en alarmeringssystemen, waarbij we tevens de projectleiding hebben verzorgd.

In het kader van ons advies hebben we bijvoorbeeld de invoering van smartphones voor het gebruik van een bel-app voor Rijnstate Elst begeleid. We hebben ook geholpen met de inventarisatie, inrichting en verhuizing van telefoniesystemen voor de zorgafdelingen. Daarnaast hebben we ervoor gezorgd dat VOS-alarmering en beveiligingsmeldingen nu ook op de smartphones binnenkomen, waardoor Rijnstate Elst nu één apparaat gebruikt voor zowel telefonie als alarmering.

Door onze samenwerking heeft Rijnstate Elst een solide basis kunnen leggen op het gebied van ICT, waardoor ze klaar zijn voor verdere digitalisering en technologische ontwikkelingen.