HIMSS 2019

Een camera die de gemoedstoestand van mensen kan meten om ze te monitoren en hierop te acteren, bijvoorbeeld op het station of in een ziekenhuis. Of technologie die ervoor zorgt dat soldaten de helft minder energie verbruiken zodat ze langer en met meer bepakking kunnen lopen. Het lijkt toekomstmuziek, maar is dat al lang niet meer. Het MIT Lab (Massachusetts Institute of Technology) bijvoorbeeld bedenkt voor vragen als deze een antwoord en een toepasbare technologie.

De ziekenhuiswereld loopt qua innovatief vermogen achter op de consumentenwereld. Denk aan het werken met smartphones en tablets op de verpleegafdeling en OK. De grootste uitdaging is vaak, hoe pas ik deze technologie toe? Om alvast inzicht te geven in de mogelijkheden organiseren we een beurstour tijdens de HIMSS. Vervolgens reizen we door naar Boston waar je wordt geïnspireerd dit om te buigen in praktische oplossingen in onze dagelijkse zorgpraktijk.

Na een bezoek aan de indrukwekkende campus van Harvard, stappen we het walhalla van het MIT Lab binnen. Stel je voor: een gebouw met oneindig veel geld + enorme hoeveelheid aan slimme mensen + de meeste uiteenlopende (onmogelijke) opdrachten.  Hier  word je meegenomen in de échte innovatieve ontwikkelingen.

Maar dat is niet alles, want ook in het Massachusetts General Hospital Health Innovation Center draait alles om innovatie. Om precies te zijn om ‘improving patient care and support of new technologies’. We krijgen er een inspiratietour en een lezing van topspreker Samuel Aronson Een netwerkdiner én een (grote) verrassing op een inspirerende locatie maakt deze reis meer dan compleet.

Reisdetails

 • Amsterdam – Orlando:
  zondag 10 februari
 • Orlando – Boston:
  donderdag 14 februari
 • Boston – Amsterdam:
  vrijdag 15 februari
  (Aankomst 16 februari)

Investering

Buitenhuis Advies faciliteert deze studiereis met inhoudelijke sessies en sprekers. Deze reis is inclusief:

• Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
• Vluchten (i.v.m. de complexe reisschema’s zijn de studiereizen niet zonder vlucht te boeken)
• HIMSS registratie
• Nederlands congresprogramma HIMSS Dutch Community
• Holland House Netwerkevenement
• Welkomstreceptie
• International reception HIMSS
• Lunch
• Diner op donderdag
• Transfers
• Programmaboekje
• Persoonlijke reisbegeleiding ter plaatse

Deze kosten komen neer op € 5495 per deelnemer. Voor de organisatie van deze reis werken wij samen met Cognicum.

‘Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan’

Rode vlechten haar die elk een kant op staan, alsof ze geen zwaartekracht kennen. Een ondeugende grijns, scheve tanden, twee verschillende sokken tot haar knieën en twee enorme zwarte lakschoenen. Wie kent haar niet?

Pippi heeft gelijk: als je iets nieuws gaat doen, moet je ervan uitgaan dat je het kunt. Dat moeten de oprichters van Tesla en Google toch ook gedacht hebben?

Wat zou er gebeuren als we enkele Pippi-trekjes in de zorg doorvoeren? En dan bedoel ik niet direct dat jij je haar moet verven of iedere dag twee verschillende sokken moet dragen. Nee ik doel op haar nieuwsgierigheid, lef en creatieve oplossingen. Tijdens deze reis hoop ik door de diverse bezoeken geïnspireerd te raken en dit om te buigen in praktische oplossingen in onze dagelijkse zorgpraktijk.

Buitenhuis Advies is een adviesbureau voor ziekenhuis én medisch specialist. Dagelijks werken de adviseurs aan het verbeteren van de bedrijfsvoering in de zorg, waar Buitenhuis Advies de expertiserol vervult op het gebied van innovatie en ICT. De zorg is een uitdagende complexe organisatie en soms is het goed om je af te vragen, what would Pippi do?

Meer weten?

Marlies van den Born

Contactpersoon

Marlies van den Born
06 1159 2747
marlies@buitenhuisadvies.nl